tiistai 24. marraskuuta 2015

Joulun valmistelut

Kuukauden päästä vietetään jo jouluaattoa! Voi kuinka hurjaa tahtia syksy onkaan kiitänyt!
Viimeistään tässä vaiheessa alkaa suurin osa ihmisistä meidän joulun fanittajienkin lisäksi tajuta kuinka lyhyt aika juhlaan on ja valmistelujen tahti kiihtyy.

Kuinka sinä valmistaudut jouluun? Fiilispohjalta viime tipassa vai pitkään ja hartaasti suunnitellen?

Myönnän että listallinen asioita tulee itselläkin hoidettua vielä viimeisinä päivinä ennen jouluaattoa, mutta enemmän kuulun tuohon jälkimmäiseen porukkaan. Ehkä vähän creepyäkin, mutta mieheni viettäessä kesäkuussa lomaa, kutsuin koolle perhepalaverin joulukorttimalleista :D Onneksi puolisoni ei ole pahemmin koskaan vielä hermostunut jouluhömpötykseeni, olen kuitenkin erityisen hyväntuulinen aiheen ollessa puheena!

Vaikka käytännössä asiat eivät valmistu aina hyvissä ajoin, helpottaa oloani se että olen tehnyt jonkinlaisia alustavia suunnitelmia - olen aina ollut sitä ihmistyyppiä joka rakastaa tehdä miljoonia erilaisia to do-listoja - siltä pohjalta tiedän, mitä vielä pitää tehdä ja kuinka paljon jouluvalmisteluihin pitää varata aikaa, joka näin ruuhkavuosien keskellä on kultaakin kalliimpaa! Suomalaiseen kulttuuriin ei oo vielä niin voimakkaasti rantautuneet kaikenlaiset organizerit ja plannerit niinkuin etenkin Ameriikan mantereella, joten paljon inspiraatiota tuleekin haettua erilaisten jenkkiblogien puolelta. Tämän myötä haluaisinkin esitellä kaksi eri sivustoa, joita erityisesti hyödynnän omia suunnitelmiani tehdessä!


Ensimmäinen löytyy osoitteesta:  http://christmas.organizedhome.com/


Sivusto kuuluu organizedhome-sivuston alle, josta löytyy kaikenlaista listaa kodin askareiden ja arjen pyörittämiseen, mutta tämä on omistettu kokonaan joulusuunnitelmille.

 Toinen eniten hyödyntämistäni on http://christmasplanner.com/, josta en nyt jostain kumman syystä saanut screenshottia napattua, mutta äkkiäkös tuosta linkistä klikkailee sivulle!


Molemmilta löytyy sähköpostilista, joka muistuttelee missä vaiheessa suunnitteluja olisi hyvä olla menossa sekä valtavasti kaikenlaista materiaalia suunnittelun avuksi, tulostettavaksi tai ladattavaksi koneelle. Itse tykkään niin paljon perinteisestä paperille töhertämisestä että printtailen enimmäkseen jutut. Aika paljon löytyy kuitenkin suomalaisittan turhiakin asioita, koska omat pyhät kuten Halloween ja Thanksgiving ovat syksyn mittaan myös. Olenkin koittanut nyt koostaa itselleni olennaisimpia asioita, jotta jatkossa saan vähän kohdennetumman version työstettyä omaan käyttööni. Kuitenkin ihan tutustumisen arvoisia resurssipankkeja jos sellainen kiinnostaa! Tämän vuoden osalta taitavat molemmat ajastuksen puolesta olla jo loppusuoralla, mutta mieleisekseen voi toki muokata ja ainakin laittaa muistiin ensi vuotta ajatellenkin!


Oletko sinä löytänyt jotain erityisen hyviä tapoja, jolla onnistut pitämään kaikki langat käsissä kun on tuhat ja yksi asiaa työn alla?

2 kommenttia:

 1. Moikka! Kiva kun tulee uusia joulublogeja, jään tätäkin seuraamaan :)
  Itekki ruukaan tehä aina noita to-do-listoja, pakko saada kaikki asiat listaksi, oli kyse sitte kauppareissusta, joulukorttien kirjottamisesta tai matkasuunnitelmista :D Sitten aina onki listat hukassa, ja saa tehdä uusia, haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mukava kuulla etten ole myöskään ainoa joka laittaa listansa toisinaan liian hyvään talteen ;D
   Ehkä keskitetty "tänne laitoin nämä listani"-lista seuraavaksi? :D

   Poista